A kép forrása: Blikk
Ha tanulni szeretne a főzésről, érdemes élelmiszertudósokhoz fordulni, ugyanis ők azok, akik tanulmányozzák az összetevők fizikai és kémiai kölcsönhatásait, annak érdekében, hogy minél tökéletesebb fogásokat készíthessenek. Más szemszögből nézik az ételeket, mint az átlag, így mindenképp érdemes megfogadni a tanácsaikat, ha főzésről van szó. Ezúttal 7 hasznos főzési tippet gyűjtöttünk össze élelmiszertudósoktól, amelyek segítségével pillanatok alatt jobb szakács lehet.
Sokan tudják, hogy a tésztát forrásban lévő vízben kell főzni, hogy ne ragadjon össze, de az Amerikai Kémiai Társaság YouTube-csatornája részletesen bemutatta ennek okát. J. Kenji López-Alt szerint a gomba csak minimális vizet szív fel, és megfelelően megmossuk, valamint 15-30 másodperc plusz főzésidővel elkerülhetjük a problémát. Szódabikarbóna hozzáadásával a hagyma gyorsabban karamellizálódik, de érdemes csak kis mennyiséget használni.