A kép forrása: Blikk
Vessünk egy pillantást arra, hogyan használhatják a gyorsétteremláncok az új anyagokat, hogy közelebb kerüljenek a körforgásos gazdasághoz.
Az anyagok hatékony és eredményes újrahasznosításával kapcsolatos kihívások közé tartoznak a gyorséttermi csomagolások, amelyek gyakran nehezen feldolgozható viaszos bevonattal rendelkeznek. Az éttermi és vendéglátóipari vállalatok alternatívákat keresnek a gyorséttermi ételek csomagolására, és a finnországi Restel a Sulapac anyagát használja újrahasználható poharakhoz két Burger King üzletében. A Sulapac 100%-ban bioalapú és iparilag komposztálható, valamint kijelölt helyekre visszavihetőek azokat. A mikroműanyagok környezetre és emberi egészségre gyakorolt káros hatásairól szóló tanulmányok segítik felhívni a figyelmet a műanyag csomagolóanyagok káros hatásaira. A Restel célja, hogy a Sulapac-kal együttműködve enyhítse az egyszer használatos és olajalapú műanyagokkal kapcsolatos negatív hatásokat, miközben előmozdítja a körforgásos biogazdaságot.