A kép forrása: Blikk
A Calvados a világ egyik legérdekesebb pálinkája, amelyet csak egy adott régióban készítenek több mint 230 alma és 139 körtefajtából. Ezekből almabort erjesztenek, amelyet francia tölgyfahordóban legalább két évig érlelt eaux de vie-vé desztillálnak.
A Calvados egy régi párlat, melyet a normandiai Calvados régióban fogyasztottak digestifként évszázadokon keresztül. Azonban a pálinka fogyasztási szokások változásával a pálinkaeladások zuhanórepülésben vannak. A koktélok divatjával újra felfedezték, és most inkább alapanyagként használják. Normandiában már a középkor végétől készítenek almapárlatokat, és az első írás az italról 1553-ból származik. A világon évente 5,03 millió palack Calvadost adnak el, a felét Franciaországon kívül. A USA a második legnagyobb exportpiaca. A Calvados jó választás a koktélokhoz, és egyesek szerint a fiatalabb változatokban több az almás jelleg.