A kép forrása: Blikk
Egy új-zélandi startupcég különleges összetevőt alkalmazott a fagylaltkészítéshez. A vállalkozás a puding próbájának vetette alá a végeredményt, az utca embere kóstolta meg az újító kezdeményezésből kisült fagylaltot. Ki nem találná, milyen hozzávaló segítségével gyártották a nyár kedvenc hűsítő desszertjét.
Új-Zélandon egy startup karfiolból készített fagylaltot, mivel a nem megfelelő formájú vagy méretű karfiolokat általában hulladékként kezelik a szupermarketek. A különleges fagyi adalékanyag-, szója- és gluténmentes, valamint dióféléket sem tartalmaz, így szinte mindenki előtt nyitott a lehetőség, hogy kipróbálja. A karfiolos fagylaltot három ízben gyártják: csoki, eper és csokis keksz. A terméket környezetbarát, lebomló papírdobozokban árusítják, és a cég terjeszkedést tervez a jövőben.