A Coq au Vin mestere: Gene Kelly receptje lépésről lépésre

A Coq au Vin mestere: Gene Kelly receptje lépésről lépésre

A világhírű színész nem csupán jó táncos, hanem kiváló szakács hírében is állt.

Az Ének az esőben sztárja jó néhány receptet hagyott maga után, közte egyik kedvencét, a francia coq au vin-t, azaz a vörösboros kakast. A hollywoodi híresség szerint ez a fogás nem a legegyszerűbb, de az íze minden munkát megér. A recept hozzávalói közé tartozik sárgarépa, zeller, hagyma, fokhagyma, kakukkfű, rozmaring, babérlevél, egész bors, olívaolaj, liszt, vaj, olaj, császárhús, gombafej, burgonya, brokkoli, valamint száraz vörösbor. A recept részletes elkészítési módját is leírja, több lépésből áll, és a végén a vörösboros mártással tálalás szerepel.

Tovább a cikkhez