A cukrász-bajnok Kismárton Máté megmutatta az ipar sötét oldalát: A jó marketing csapdái és a horroráron eladott gyenge termékek

A cukrász-bajnok Kismárton Máté megmutatta az ipar sötét oldalát: A jó marketing csapdái és a horroráron eladott gyenge termékek

Kismárton Máté aranyérmet nyert a stuttgarti kulináris olimpián. A bajnok cukrász a Palikék Világa by Manna Szóló című műsorában Wágner Tamásnak beszélt arról, hogy milyen ma Magyarországon az édességhelyzet. Miért vesznek az emberek olcsó, rossz minőségű tortákat, és miért van az, hogy a méregdrága, de szintén nem jó édességeknek is van piaca hazánkban?

Kismárton Máté szerint a hipermarketes torták rossz minőségű alapanyagból készülnek, de azoknak, akik ezt vásárolják, ez megfelel, mert számukra csak az ár számít. A külső és az íz is kevésbé fontos számukra, mivel másra nem engedhetik meg maguknak. Mivel még nem tapasztalta meg a jó minőségű süteményeket, nem tud különbséget tenni a minőségek között. Az egészséges életmód híveként Máté kísérletezett a cukormentes édességek terén, és természetes édesítőket használ. Nem szereti, amikor ehetetlen süteményeket próbálnak mentesnek beállítani.

Tovább a cikkhez