A kép forrása: Blikk
A magyarok egy főre jutó halfogyasztása messze az európai átlag alatt marad a kb. 7 kg/fő mennyiséggel, ráadásul ennek jó része az év végi ünnepek alkalmával kerül az asztalra – állítják az Auchan szakértői. Hogy miért fogyasztunk ilyen kevés halat, és hogy az milyen jótékony hatással is bír, arról Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője beszélt a Blikknek.
A magyarok fogyasztása messze alatta van az európai átlagnak. Ennek oka lehet az elkészítési mód bonyolultsága, a hal hamarosan megromlik, valamint az ár is befolyásoló tényező. Antal Emese dietetikus szerint a halhús kiemelkedő fehérjetartalommal rendelkezik, és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag. A halak beépítése az étkezésbe könnyebben is megvalósítható, kezdésként javasolja a könnyebb halfilét, valamint hangsúlyozza a halászlé és a rántott hal energiatartalmának figyelését. Fontos az adagok és a zöldségfélék fogyasztása is.