‘A karácsony utáni két kérdés: hogyan éljünk meg hó végéig és mire használjuk a maradék diót?’

A karácsonyi bejgli és különféle sütemények elkészítése után sokunknál maradt dió. Ne essünk kétségbe, remek tárolási tippeket szedett össze a Blikk. Lássuk!

A dió tárolása különböző módokon történhet: feltörve vagy héjastól. A csonthéjas tárolása hosszabb ideig eláll feltörés nélkül. A dióbél megszárítása után sűrű szövésű zsákba kell tenni, és száraz, hűvös helyen tárolni. Ha már megtörtük, jól lezárt üvegbe kell tenni kártevők elleni védekezés miatt. A diót alaposan mossuk és töröljük ki, mielőtt az üvegbe tesszük. Mélyhűtőbe is tehetjük, hogy elkerüljük az avasodást. A pucolatlan dió akár két évig is tárolható, míg a pucolt dió üvegben egy évig, mélyhűtve pedig tovább. A fagyasztóba téve a megdarált dió hosszabb ideig eltartható.

Tovább a cikkhez