A Kisüsti titok: a híres konyakos meggy receptje rejtve maradt éveken át

A Kisüsti titok: a híres konyakos meggy receptje rejtve maradt éveken át

A konyakos meggy igazi magyar találmány. A történetének kezdete egészen a XVI-XVII. századig nyúlik vissza, amikor még nagyon drága volt a cukor, így bort, pálinkát, ecetet használtak a tartósításhoz. Így valószínű, hogy valamilyen alkoholos meggyet csemegéztek már hajdanán is.

A XIX. században született meg az igazi magyar találmány, amikor hazai cukrászok kezdtek el csokit készíteni. Stühmer Frigyes volt az első úttörő ezen a területen, majd Gerbeaud Emil hozta magával Svájcból a cukrászati tudást. A konyakos meggy csokoládé az ő üzemében készült először, amely hirtelen nagyon népszerű lett, és nemzetközi ismertséget szerzett. A kiskereskedelmi forgalomba azonban csak Gerbeaud Emil halála után került. A konyakos meggy magyar találmány, amelyet több mint száz éve gyártanak.

Tovább a cikkhez