A koplalásos étrend hatásai az agyra: az agyban zajló komoly változások

A koplalásos étrend hatásai az agyra: az agyban zajló komoly változások

Az elhízási válságot kezelni kívánó tudósok fontos felfedezést tettek: Az intermittáló kalóriakorlátozás jelentős változásokat eredményez mind a bélrendszerben, mind az agyban, ami új lehetőségeket nyithat meg az egészséges testsúly megőrzésében.

Kínai kutatók 25 elhízottnak minősített önkéntest vizsgáltak 62 napig egy intermittáló energiakorlátozó (IER) program keretein belül. A résztvevők átlagosan 7,6 kilogrammot, azaz testsúlyuk 7,8 százalékát veszítették el, és az agy elhízással összefüggő régióinak aktivitásában és a bélbaktériumok összetételében is változások mutatkoztak. Az eredmények szerint az IER-diéta megváltoztatja az emberi agy-bél-mikrobiom tengelyt, és a fogyás során és után megfigyelt változások dinamikusak. A bélmikrobiom és az agy közötti kapcsolat még nem teljesen tisztázott, de a kutatás rámutat arra, hogy az agy és a bélmikrobiom kommunikációja fontos szerepet játszik az étkezés szabályozásában. Az eredmények segíthetnek az elhízás hatékony megelőzésében

Országnevek: Kína
Személyek nevei: Qiang Zeng, Xiaoning Wang, Liming Wang
Kategóriák: egészség, tudomány, táplálkozás
Kulcsszavak: elhízás, fogyás, agy-bél-mikrobiom tengely

Tovább a cikkhez