A luxus húsvéti ételek ára: 70 ezerért sonka, 4 millióért csokitojás

A luxus húsvéti ételek ára: 70 ezerért sonka, 4 millióért csokitojás

Az inflációs válság miatt tömegek kénytelenek sakkozni a húsvéti kiadásokkal, jobban fogynak a kevésbé jó minőségű, olcsóbb sonkák, és a csokinyulakból is az akciósok tűnnek el leghamarabb az üzletek polcairól. Egy tehetősebb réteget azonban nem gyötörnek ilyen gondok, ők gond nélkül megvehetik a 25 ezer forintos csokinyulat a gyerekeknek, és megajándékozhatják a locsolókat 13 ezer forintos luxus csokitojással –mert hogy ilyen is kapható Magyarországon.

A húsvéti időszakban a sonkavásárlás nagy hangsúlyt kap Magyarországon, ahol 20-30 ezer forintos érlelt sonkák mellett, 70-100 ezer forintos luxus sonkák is kaphatóak. Az egyik ilyen luxus sonka az Iberico de Cebo, ami Spanyolországból érkezik, szabadtartású malacokból készül, és több mint 24 hónapig érlelik. A húsvéti csokinyúl és tojás is fontos kelléke a húsvéti ünnepnek, amelyek között léteznek nagyon drága, kézzel festett, egyedi darabok is.

Tovább a cikkhez