A kép forrása: Blikk
Folyamatosan parázs a vita folyik napjainkban a vegán étrend követői és az állati fehérjéket tudatosan, nem pazarlóan fogyasztók között annak kapcsán, hogy melyik a legjobb fehérjeforrás. Ugyanis az emberi szervezet számára teljesen máshogy hasznosul egy gramm tojásfehérje, tejfehérje vagy húsfehérje, mint mondjuk az ezzel megegyező tömegű gabonafehérje.
Az állati eredetű fehérjeforrásokban a jó minőségű proteinek koncentráltabban vannak jelen, így kevesebb étel elfogyasztása is elegendő a belőlük készült ételekből. A tojás és az anyatej a legkedvezőbb összetételű természetes fehérjeforrások. A megfelelő minőségű fehérjebevitel fontos mindenkinek, különösen a legfiatalabbak és legidősebbek számára. Az izomzat megtartása miatt különösen fontosak a megfelelő fehérjeforrásokat tartalmazó ételek idős korban. A megfelelő technológiával előállított, tojásfehérjéből készülő termékek jelenthetnek megoldást az egyszerűen felhasználható, biztonságos tojástermékek nélkül.