A mesterszakács titka: így készíti Fásy Ádám a tökéletes Márton napi ropogós libacombot

A mesterszakács titka: így készíti Fásy Ádám a tökéletes Márton napi ropogós libacombot

Márton napjához közeledve itt az idő felkészülni, hiszen ezt a napot libaételek jellemzik Magyarországon. A néphagyomány szerint, aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezni fog. Hogy ez ne történjen meg, Fásy Ádám ezúttal egy ropogós pecsenyelibacombot ajánl friss gyümölcsökkel.

Márton napján, november 11-én hagyományosan lúdvacsorát készítenek a bőség reményében. Fásy Ádám egy libacombos receptet ajánl, melyhez pecsenyelibacombokat, olívaolajat, vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, petrezselymet, epret, fehér szőlőt, piros szőlőt, ribizlit, sót és tört borsot használ. A libacombokat besózzák, megpirítják, majd lassú tűzön főzik. Ezután sütőben ropogósra sütik, és gyümölcsökkel tálalják. Emellett rizst is készítenek, melyhez rizst, vöröshagymát, olajat és sót használnak.

Tovább a cikkhez