A Múmia sztárja Arnold Vosloo rejtett szenvedélyére fény derült: húsimádására

A Múmia sztárja Arnold Vosloo rejtett szenvedélyére fény derült: húsimádására

A színész szülőföldjén kudu és strucc is kerül olykor a grillrácsra. Arnold Vosloo, ha kell, képes az önfegyelemre az étkezés terén.

A The Daily Express című lapnak például elmondta, hogy amikor a Múmia című film forgatására Imhotep szerepére készült, szigorú diétát tartott. A reggelije tojásból, az ebédje fél burgonyából, a vacsorája fél szelet sztékből és gyümölcsből állt. A három étkezése közül egyik sem volt nagyobb az öklénél. Dél-Afrikában kedvelt sütési technika a braai, azaz a grillezés, amit hagyományosan mindig faszénparázs fölött végeznek. A braai pác receptje: 1/4 csésze extra szűz olívaolaj, 3 ek. főzött rooibos tea lehűtve, 2 ek. citromlé, 1 tk. finomra reszelt citromhéj, 2 ek. finomra reszelt friss gyömbér, 1 ek. enyhe curry por, 1/2 tk. kurkuma, 1 tk. őrölt kömény, 1 tk. tört koriandermag, fekete bors ízlés szerint. Az elkészítés lépései: az összes hozzávalót egy tálba öntjük és jól összekeverjük, majd a pácot a húsra öntjük, és hűtőben érleljük 1-2 órát vagy egy éjszakát. Végül faszénparázs fölött sütjük meg.

Tovább a cikkhez