A kép forrása: Blikk
A hermelin egy karakteres sörkorcsolya, amely nem hiányozhat egyetlen valamirevaló cseh kocsma étlapjáról sem. A csehek kultikus kedvence a pácolt camembert sajtból készült finomság, amelyet kenyérre kennek és sörrel öblítenek le. Hermelin néven 1946-ban szabadalmaztatták, Josef Hojdar élelmiszermérnök volt a keresztapja. A hermelin hófehér, téli bundájából készült, a főnemesek által viselt finom prém ihlette a nevét.
A camembert sajtot félbevágják, majd különböző hozzávalókkal megtöltik és olajjal pácolják hetekig. Az elkészítésre elsőként 1791-ben került sor a francia Camembert faluban. Marie Harel és Charles-Jean Bonvoust abbé kísérletezték ki a sajt pasztörizálatlan változatát a penészgombák segítségével. A sajtot fejlesztették a Normandia és Párizs közötti vasút megépítésekor, és III. Napóleon császár is megkóstolta. A camembertet „tiroli doboz” néven ismert fadobozokba csomagolták, majd ezzel a csomagolással világszerte elterjedt.