A rajnai bor titka: miért ragyog a rajnai?

A rajnai bor titka: miért ragyog a rajnai?

A rajnai rizling ugye a fehér szentháromság tán legmenőbb tagja: ő a chardonnay és a sauvignon blanc mellett az egész világon leginkább elterjedt, mindenre képes fajta a hétköznapi, egyrétegű, könnyű bulibortól a tengermély, fémesen-fényesen-acélosan villanó komplex száraz boron át az aszúig.

A cikkben a rajnai rizling bor fajtáról, annak jellemzőiről és a Cseri Pincészetről olvashatunk. A bor a pannonhalmi-dombságban található pincészetben készül tudatos kísérletek eredményeként. A rajnai-sorozat kétfelé oszlik, könnyed és mély részhalmazra. A könnyed borokat jobban kedveli a piac, míg a nehezebbek rétegboroknak számítanak. Az Octavus rajnai rizling kiemelkedő minőséget képvisel a késői szüretelésével, a petrolton jellegével, és az összhangba olvadó kerek kortyával.

Tovább a cikkhez