A Ramen: A Könnyen Elkészíthető Kedvenc Ételem

A Ramen: A Könnyen Elkészíthető Kedvenc Ételem

A ramen leves talán az egyik legismertebb japán étel világszerte. Kínai bevándorlók révén érkezett a szigetországba, és a II. világháború utáni időszakban vált igazán népszerűvé. Az 1958-as év mérföldkő volt a ramen történetében, ekkor találták fel a gyorslevest. A rugalmas tésztát ízletes hús- vagy hallevessel, feltétként pedig disznóhússal, szárított tengeri moszattal és friss zöldhagymával tálalják.

A ramen az egyik legismertebb japán tészta leves, melyet világszerte sokan kedvelnek. Alapját rugalmas tészta képezi, melyet ízes, hús- vagy hal alapú levesben főznek. Az ízeket szójaszósz vagy miso adja. Feltétként disznóhús, szárított tengeri moszat és friss zöldhagyma is megtalálható. A lamian nevű kézzel gyártott tészta Kína gyökerekkel rendelkezik, de Japánban vált igazán népszerűvé Yokohama kikötővárosában.

Tovább a cikkhez