A kép forrása: Blikk
Húgával közösen írt szakácskönyvet Dobó Ági. Az influenszer és testvére, Edit Alternatív Alapkönyv néven dobták piacra a kötetet, amiben – ahogy azt a neve is sejteti – mindenféle étel intoleranciával küzdő ember megtalálhatja a számára megfelelő és ínycsiklandozó fogásokat.
Dobó Ági a Blikknek mesélt arról, hogy mi inspirálta legújabb szakácskönyvét, melynek célja az alternatív ételek bemutatása. Az immunbeteg sógora, Mizsi, aki nem fogyaszthat glutént, cukrot vagy tejterméket, volt az ihlet forrása a könyv elkészítésének. A könyvben szereplő receptek olyan ételeket tartalmaznak, melyeket a család Mizsi érzékenysége miatt is elfogyaszthat. A könyv elkészítése együtt vált hobbiból és munkából Dobó Ági húgával, és a főzésnek nagy jelentőséget tulajdonít a családjában, mely összetartó erőnek számít. Az édesburgonyás répás fasírt receptje áll legközelebb Dobó Ági szívéhez a könyvben szereplő receptek közül.