A kép forrása: Blikk
Milyen borokat igyunk meleg időben, illetve melyeket kerüljük? Vannak, akik jobban szeretik a hideg sört vagy egy jéghideg koktélt, esetleg ragaszkodnak az alkoholmentes italokhoz, mert úgy gondolják, nincs olyan bor, amely elég frissítő lenne ahhoz, hogy a hőmérséklet emelkedésével is élvezni lehessen. Akárhogy is döntünk, néhány szabályt mindenképpen tartsunk be!
A kánikula idején fontos hidratált maradni, mivel a melegben a szervezet több folyadékot veszít. Az alkohol vízhajtó hatású, tovább ronthatja a szervezet vízháztartását, felerősítheti az alkohol hatását, és növelheti a kiszáradás, hőguta, kimerültség, valamint szélütés kockázatát. Nyáron érdemes könnyű fehérborokat választani, mivel a hidegebb hőmérséklet is segít a hidratáltságban. Ha bort szeretnénk fogyasztani, mellé sok vizet kell innunk, különösen a magas alkoholtartalmú borok esetén. A könnyedebb, gyümölcsösebb borokat célszerűbb választani a nagy melegben.