Amerikai káposztasaláta hátterében a holland bevándorlók

Amerikai káposztasaláta hátterében a holland bevándorlók

Eredetileg ecetet tettek bele, később ezt majonézre cserélték.

Az amerikai káposztasaláta egy olyan étel, amelyet sok étteremben automatikusan felszolgálnak a tengerentúlon, annak ellenére, hogy eredetileg Európából származik. Holland bevándorlók hozták magukkal Amerikába, eredeti nevük pedig a holland “koolsa”, ami a kool salade rövidítése. Az eredeti káposztasaláta egyszerű reszelt fejeskáposztából állt, majonézzel csak később tették bele. A modern verzió már tartalmaz sárgarépát, vöröshagymát, zellerszárat, almát, paprikát, karalábét, brokkolit, édesköményt, ananászt, sajtot, és az öntet változatos, lehet majonéz vagy joghurt alapú. Felhasználása sokféle, szolgálhatjuk hamburger, maradék sültek, vagy hideg felvágottak mellé, remekül illik szendvicsekbe, hot-dogba, és a nyári piknikek elengedhetetlen eleme.

Tovább a cikkhez