Ár és egészség: Az élelmiszergyártók gondolatai és a táplálkozási szakember javaslatai a fogyasztásunkkal kapcsolatban

Ár és egészség: Az élelmiszergyártók gondolatai és a táplálkozási szakember javaslatai a fogyasztásunkkal kapcsolatban

Bár a hazai vásárlókat jelenleg leginkább az ár érdekli, fontos tudni, hogy a frissföl nem tejföl, a tejital nem tej, a rudacska pedig valószínűleg nem sok húst látott. Sok esetben, ha nem vesszük figyelembe egy élelmiszer beltartalmát – például zsír-, hús-, víz-, fehérje- és vitamintartalmát –, valójában az olcsóbb a drágább.

A tej és tejtermékek rengeteg szigorú szabályozással vannak ellátva az EU jogszabályai alapján, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv is komoly előírásokat tartalmaz ezen a területen – mondta Harcz Zoltán, a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója. Fontos figyelni arra, hogy ne keverjük össze a margarint a vajjal, a rizsitalt a tejjel, illetve a növényi tömböket a valódi sajtokkal, mivel a csomagolások és kiszerelések gyakran megtévesztőek. A növényi tej- és tejtermék-utánzatok körében sokszor a valódi tejtermékekre utaló pozitív üzeneteket használnak az értékesítés érdekében.

Tovább a cikkhez