A kép forrása: Blikk
Görögország borai a sok őshonos szőlőfajtának köszönhetően olyanok, mint sehol máshol a világon.
Görögország száraz és meleg időjárása nem ideális a bortermelés szempontjából, de mintegy 200 őshonos szőlőfajta alkalmazkodott a szélsőséges viszonyokhoz. A szőlőtermesztés legérdekesebb területei a tengerszint feletti magasságban és a tengerparton találhatóak, mint például Nemea, Naoussa és Santorini. A Peloponnészosz északi része Görögország legfontosabb szőlőtermő régiója, ahol az agiorgitiko fajtából készülnek könnyű és testes borok. A fiatal borászok nemzetközi szőlőfajtákkal is kísérleteznek, mint a cabernet sauvignon és a pinot noir. Az északi részen, a macedón határ közelében, a szőlőültetvények 400 méteres tengerszint felett elhelyezkedve előnyös hűvösebb éghajlatot biztosítanak. Naoussa legismertebb bora a vörös Xinomavro, mely tartós és az öregedéssel fűszeres, földes jegyeket kap. Santorinin kék tengerével, lávafekete strandjaival és csodálatos borival ideális nyaralási célpont, ahol érdemes megkóstolni a száraz Assyrtikot vagy az édes Vinsantót, mely sokáig eltartható, és karamell és dió aromáját adja.