Az Év 2024-es Fagylaltja: A Kiválasztott Íz És Kézjegy

Az Év 2024-es Fagylaltja: A Kiválasztott Íz És Kézjegy

Különleges fagylaltokkal versenyeztek a mestercukrászok az Év fagylaltja versenyén Kecskeméten. Idén a Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel nevű fagyi lett a győztes.

A Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel nevű fagylalt nyerte a Magyar Cukrász Ipartestület Kecskeméten megrendezett Év fagylaltja versenyét. A győztes desszertet a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda mestercukrásza, Bergmann Nándor készítette. Az idei versenyt „fesztivál” jelleggel rendezte meg az ipartestület egy városi esemény során, ahol a versenyzők a nézők előtt készítették el a versenymunkáikat, hogy a fogyasztók is jobban megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit. Az idei versenyre öt kategóriában összesen 90 fagylaltot neveztek, ami rekordnak számít. Ám a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltremekeivel együtt összesen 130-féle fagylaltot lehetett megkóstolni az egész napos rendezvény során. A hagyományos és „mentes” kategóriák mellett egy újat is hirdetett az ipartestület: a „sárgabarackfagylalt kategóriát”. Ezzel a „kecskeméti magyar kajszibarackot”

and a Magyar Értéktárban kiemelkedő nemzeti értékként jegyzett „kecskeméti barackpálinkát” kívánta népszerűsíteni a cukrászok szakmai szervezete. A fagylaltokat kiváló cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönség zsűri

és a szakmai szervezetek zsűrije is értékelte.

Tovább a cikkhez