Az „Ízek tükre”: A cukrászda minőségét az árak és a kínálat mutatja

Az „Ízek tükre”: A cukrászda minőségét az árak és a kínálat mutatja

Négyszáz forintért és 1600 forintért is vehetünk egy adag fagylaltot Budapesten, és az általunk megkérdezett szakemberek szerint országosan is nagy a szórás az árakban. De ez a különbség nem mindig fejezik ki a minőséget. Hogy miből lehet következtetni a fagylalt – és akár a vele egy helyen árult többi cukrásztermék –színvonalára, azt is elárulták.

Idén a Magyar Cukrász Ipartestület Kecskeméten megrendezett Év fagylaltja versenyén a Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel nevű fagylalt nyerte el az első helyezést. Pálfi Attila, egy balatoni cukrász, a tavalyi sajtos-tejfölös lángos ízű után hekkfagyit készített az idei Balaton fagyija versenyre. Budapesten 400 és 1600 forintért lehet kapni jó minőségű fagyit, és országosan is nagy a szórás az árakban. Fazekas Ádám magyar fagylaltja 2021-ben első helyezést ért el a Gelato Festival World Mastersen, és vezeti a fagylaltkészítők világranglistáját. A Fazekas Cukrászdában a hivatalosan világbajnok fagylalt gombócánként 500 forintba kerül, amelyet organikus alapanyagokból készítenek. A fagylalt árában az alapanyagok, bérek és szállítási költségek is szerepelnek.

Tovább a cikkhez