Borban sült csirkecomb: a tökéletes kiegészítő a nyári salátához

Borban sült csirkecomb: a tökéletes kiegészítő a nyári salátához

Fóliába csomagolva akár grillen is megsüthetjük ezt a csirkecombot. Könnyű salátával és egy pohár fehér borral kitűnő vacsora lehet nyárestéken.

A recept szerint 4 db egész csirkecombot használnak, valamint 20 dkg füstölt szalonnát, 2 fej vöröshagymát, 6 gerezd fokhagymát, durvára darált borsot, száraz fehérbort, fűszerkeveréket, ételízesítőt, majoránnát, őrölt borsot, és sót. A csirkecombokat besózzák, megfűszerezik, majd pácolják egy éjszakát. A vöröshagymát négyfelé vágják, a szalonnát vékony szeletekre vágják. A combokat tepsibe rakják, rákerül a szalonna és a fokhagyma, valamint a vöröshagyma. Aláöntik a fehérbort, majd fólia alatt sütik 1 órán keresztül, végül fólia nélkül is további 20-30 percig sütik.

Tovább a cikkhez