A kép forrása: Blikk
II. Erzsébet királynő tartalmas és hosszú életet élt, és ebben nagy szerepet játszott a kiegyensúlyozott étrendje is, amelyet a Buckingham-palota és a windsori kastély szakácsai a királynő ízlésére ízlésére szabva. A királynő naponta többször teázott és nem vetette meg a füstölt lazacot sem, vacsoráit általában borral egészítette ki – így élt 96 évet II. Erzsébet.
A Buckingham-palotában és a windsori kastélyban dolgozó szakácsok egy piros bőrkötésű menüfüzet segítségével készítették el II. Erzsébet ételeit. A menü franciául szerepelt, és napokkal előre elküldték a királynőnek, hogy kiválassza kedvenc ételeit. A királynő napját egy csésze Earl Grey teával kezdte, néha kekszet is evett hozzá corgijai társaságában. Reggelije műzliféléből, joghurtból, pirítósból és lekvárból állt, de a füstölt lazacot is kedvelte. Aperitifként gin és Dubonnet koktélt fogyasztott, ebédre zöldség- és halételeket, délutáni teázásnál klasszikus szendvicseket és süteményeket, vacsorára pedig húsokat, halakat és zöldségeket fogyasztott. Aktív életmódot folytatott, szerette a corgijaival való sétát vagy lovaglást, különösen a skót vidéket szerette.