A kép forrása: Blikk
Igen, tudom, hogy ezt kretén szójátékot már négyszázszor elsütöttem, de nem tudom megállni. Ma a honi pinot-készítés fókuszpontjából tudósítunk, és ajánlunk egy végre tényleg egetverő tételt.
A pinot noir nagyszerűen passzol magyaros fogásokhoz, mint például kacsasülthez, báránykához, lecsóhoz, valamint rakott krumplihoz vagy pizzához is. A bor más, mint a megszokott feketébb vörösborok, és jellemzően halványabb színű, karcsúbb karakterű. Készülhet versenyképes példánya Egerben, Etyek-Budán és Tokajon is. Magyarországon az elegant és modern Etyeki Kúria Pinot Noir ajánlott a borvilág kedvelőinek, mely gyümölcsös illatú, erdei gyümölcsös ízekkel, jó balansz és elegáns ívvel rendelkezik. A bor hűvösebb égöveken készül, és régebbi évjárataiban plasztikus dohányos-avaros-szilvás jegyeket mutat. A hordós és hosszas palackérlelés általában csodás aromákat hoz elő a molekulák átrendeződése miatt, így lesz igazán jó bukéja a bornak \