A kép forrása: Blikk
Ahogy melegszik az idő – és idén igazán nem lehet okunk panaszra -, úgy bújnak ki a zöldségek is a földből. A szezonális zöldségek fogyasztásának több előnye is van: a szezonjukban a legfinomabbak, vitamindúsak és nem utolsó sorban a legolcsóbbak is.
A cikkben bemutatott receptekkel friss céklát, cukkinit, karalábét, lazacot, salátburgonyát és sóska levelet használhatunk. A töltött karalábé receptje szerint a félpuhára párolt rizst összekeverjük darált sertéshússal, tojással, majd ezzel a töltelékkel megtöltjük a karalábét, és tálban pároljuk. A lazac receptjéhez zöldhagymát, olívaolajat, fehérborecetet, citromlevet használunk, és az elkészült sóska öntettel tálaljuk. A céklás csokitorta hozzávalói között szerepel a kakaópor, kristálycukor, tojás, olaj, tejszín, valamint a megsütött és lereszelt cékla. A receptek friss alapanyagokkal egészséges ételeket kínálnak.