Életveszélyes ebéd: Kis híján áldozatokat szedett a gyilkosgalóca-pörkölt Kápolnán

Életveszélyes ebéd: Kis híján áldozatokat szedett a gyilkosgalóca-pörkölt Kápolnán

Gyilkos galócából készített pörköltet egy fiatal lány Kápolnán. Az erdőből származó gombát a család feje vitte haza, ám felesége érezte az erős szagot, így nem főzte meg a gombát. Viszont a fia barátnője valahogy mégis pörköltet készített, amelyből többen is ettek a családból, s mindnyájan kórházba kerültek.

Egy kápolnai lány galócákat használt pörkölt készítéséhez, melynek fogyasztása után négyen betegedtek meg. Az egyik sértett, egy 13 éves kislány mája olyan súlyosan károsodott, hogy májátültetésre volt szüksége. Az eset során szerencsére mindannyian megfelelő orvosi ellátásban részesültek. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főorvosa, Vajda Zsolt, figyelmeztetett a gombaszakértő nélkül hazavitt termések vizsgálatának fontosságára, hogy hasonló esetek elkerülhetőek legyenek.

Tovább a cikkhez