Élvezd a tavasz varázsát egy üde narancsborral: borajánló

Élvezd a tavasz varázsát egy üde narancsborral: borajánló

Ismételjük: a narancsbor név hülyeség, semmi köze a narancshoz, béna névadás, jobb helyeken amberwine-nak titulálják, azaz borostyánbornak, ami sokkal szebben hangzik.

A narancsbor készítésének folyamata hasonló a vörösbor készítéséhez, így a bor egy mélyebb narancsszínű árnyalatot kap. A tramini szőlőfajtából készült borban virágos illat és rózsás aroma érezhető, melyet kis sós kesernye jellegű lecsengés egészít ki. A tramini egy kiváló szőlőfajta, de viszonylag kevés terem belőle, mert az illatos boroknak kevésbé jut hely a piacon. Elzászban azonban rendkívül komoly és természetes édes változatai készülnek.

Tovább a cikkhez