A kép forrása: Blikk
Az étkezési preferenciák egyénre szabottak: vannak, akik a semlegesebb ízeket részesítik előnyben a fűszeresekkel szemben, mások édesszájúak, míg sokan sós ételekre vágynak. Ha az ízlése miatt nem eszik bizonyos dolgokat, akkor válogatósnak gondolják. De ez nem feltétlenül rossz!
A szuper kóstolók rendelkeznek fokozott ízérzékkel és a több ízlelőbimbó miatt intenzívebben érzékelik az ízeket. A genetika is befolyásolja ezt a képességet, így például a TAS2R38 nevű ízreceptor-gén lehetővé teszi számukra, hogy érezzék a keserűséget. A szuper kóstolók nagyobb valószínűséggel idegenkednek bizonyos ételektől, például sósabb önteteket vagy sajtszószokat kedvelnek. Emellett kevésbé valószínű, hogy dohányoznak vagy sokat isznak, mivel az alkoholnak és a cigarettának sajátos íze taszítja őket.