Étkezés este 9 óra után: Miért érdemes elkerülni?

A késői vacsora súlyosan veszélyeztetheti az egészséget, egy új kutatás szerint növelheti a sztrók kockázatát.

Egy francia tanulmány szerint a késői vacsora komoly kockázatokkal járhat. A kutatás során több mint 100 ezer embert vizsgáltak Franciaországban, és azt találták, hogy a későn evők 28 százalékkal nagyobb valószínűséggel szenvedtek szívrohamtól vagy mini-sztróktól. Az esti megemelkedett vérnyomás hosszú távon károsíthatja az ereket, növelve a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Ugyanakkor az étkezések időpontjának pszichológiai hatása nem befolyásolja olyan nagy mértékben az egészséget, mint a helytelen táplálkozás. Az éjszakai böjt minden plusz órája hét százalékkal csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Tovább a cikkhez