A kép forrása: Blikk
A vakáció vége felé mindenki próbál még egy kis lopott időt a családdal, pihenéssel, kikapcsolódással tölteni a szabadban. Erre a hétvégére egy könnyen elkészíthető, mégis tartalmas és ízletes étellel készültem, hogy minél kevesebb időt kelljen a konyhában eltölteni.
A spagetti carbonara egy olasz eredetű tésztaétel, melynek hozzávalói közé tartozik a spagetti tészta, baconszalonna, tojás, tejföl, tej, fokhagyma, reszelt parmezán sajt, olívaolaj, só, és őrölt bors. Elkészítése során a spagettit enyhén sós vízben főzzük, majd leszűrjük. A baconszalonnát olívaolajon pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, tejjel felöntjük, majd tejföllel és parmezánnal ízesítjük. Végül összekeverjük a tésztával, hozzáadjuk a felvert tojásokat, és készre főzzük. Az elkészült ételt zöldborsócsírával díszítve, valamint parmezánnal meghintve tálaljuk.