Fényes címek és félreértések: Fásy Ádám kedvenc libamájas receptje

Fényes címek és félreértések: Fásy Ádám kedvenc libamájas receptje

A karcagi Nimród Bioétterem receptjével folytatjuk gasztronómiai kirándulásunkat. Ez alkalommal sült libamáj van terítéken, borban párolt almával, amelynek édes-savanykás íze tökéletesen kiegészíti a libamáj gazdag, krémes ízét. Ez az étel remek választás lehet akár ünnepi alkalomhoz is.

A recept neve: Mátrai libamáj almával és édes borral. A hozzávalók négy személyre elegendőek, és közéjük tartozik 80 dkg hízott libamáj, 2 db alma, 2 evőkanál liszt, 2 deciliter édes fehérbor, 2 evőkanál méz, 4 szelet kruton (piritós), olívaolaj, és só. Az elkészítés lépései: Először a mézet serpenyőben felhevítjük, majd bele rakjuk a felszeletelt almát, megpirítjuk, felöntjük borral, majd félretesszük. A libamájat felszeleteljük, lisztben megforgatjuk, olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük, sóval ízesítjük.

Tovább a cikkhez