A kép forrása: Blikk
Forralt bor, muffin… mindkettőt imádjuk külön-külön is, na, de egyben valami egészen isteni. Íme, a forralt boros cupcake receptje, amiért mindenki bolondul.
A forralt bor elkészítése során a bort fűszerekkel együtt fel kell forralni, majd leszűrni. Ezután a vajat és cukrot habosra kell keverni, majd hozzáadni a tojást, tojássárgáját, forralt bort és narancsesszenciát. A masszát össze kell keverni a száraz hozzávalókkal, majd muffinformákba kell tölteni, és 20-22 percig sütni. A koktélhoz mascarpone krémet is használnak, melyhez vajat, narancslevet, narancshéjat, fahéjat, porcukrot és mascarponét kell összekeverni. A kész krémet hűtőbe kell tenni, majd habzsákba töltve a muffinokra kell tölteni, és díszíteni cukorba mártott szőlővel.