Holtpontról hűtőládára: A középső polc titkos tudománya, ami a spórolás kulcsa lehet

Hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programjában, hogy segítsen az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában – számolt be a hivatal pénteki közleményében.

A kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy a megfelelő hűtés fontos szerepet játszik az élelmiszerbiztonság és az élelmiszerek pazarlásának csökkentésében. Az átlagos magyar fogyasztó évente 60 kilogramm élelmiszerhulladékot termel, amelyből 24 kilogramm elkerülhető lenne. Az élelmiszerek megfelelő kezeléséhez elengedhetetlen a megfelelő tudás és a tudatos hozzáállás. A hűtő és fagyasztó használatával számos praktika alkalmazható az élelmiszerpazarlás elleni harcban. Fontos figyelni a tárolási hőmérsékletre, az elrendezésre, és az időzítésre, valamint az élelmiszerek tárolási igényeire.

Tovább a cikkhez