A kép forrása: Blikk
Sokan úgy gondolják, hogy ha diétáznak vagy életmódot váltanak, akkor már nem is ehetnek édességet. Ez azért nincs teljesen így. A fehér liszt mentes, cukor nélküli desszertek módjával, de fogyaszthatóak, de természetesen ezekből sem lehet hatalmas mennyiséget enni. Egy-egy szelet azonban – főként uzsonnára – azért beleférhet.
Az almás-mákos szelet elkészítéséhez 4 almát, 2 teáskanál őrölt fahéjat, 3 teáskanál mézet, 2 tojást, 15 dkg darált mákot, 5 dkg zabpelyhet, 2 teáskanál szódabikarbónát, valamint 1 reszelt citromhéjat használunk. A sajttorta tésztájához 80 g cukormentes (áfonyás) kekszet, 50 g darált mandulát, 20 g porrá darált eritrit édesítőszer, 40 g vajat, a krémhez pedig 300 g mascarponét, 200 g tejfölt, 85 g eritritet, 3 db egész tojást, 10 g cukormentes vaníliás pudingport és egy vaníliarúd belsejét használunk. A mandulás kekszhez 2 evőkanál mandulalisztet vagy darált mandulát, 2 evőkanál diétás lisztet vagy zabkorpát, 1 teáskanál sütőport, csipet szódabikarbónátot, édesítőszert, kókuszt vagy olívaolajat, natúr joghurtot, és mandula aromát használunk.