Ízletes nyári ebéd Fásy Ádám receptjével: szezámmagos rántott zöldségek kapros uborkasalátával

Ízletes nyári ebéd Fásy Ádám receptjével: szezámmagos rántott zöldségek kapros uborkasalátával

Nyáron a piacok standjain óriási a választék a friss zöldségekből, amelyek fogyasztása rendkívül fontos az egészségünk szempontjából. Ezek a tápláló élelmiszerek tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez és a betegségek megelőzéséhez. Vegyük be őket mindennapi étrendünkbe, és élvezzük az egészségügyi előnyeiket!

A recept alapján bundázott zöldségek készülnek, amelyekhez karfiolt, cukkinit, tököt, gombát, paradicsomot, tojást, lisztet, tejet, zsemlemorzsát, szezámmagot, kígyóuborkát, kaprot, tejfölt, citromlevet és olajat használnak. Az elkészítés során a zöldségeket belemártják a tojásos, lisztes keverékbe, majd zsemlemorzsában megforgatják és forró olajban sütik. A bundázott zöldségeket friss kaporral és szezámmaggal tálalják. A receptet Fásy Ádám írta, a fotót Fuszek Gábor készítette.

Tovább a cikkhez