A kép forrása: Blikk
Egy üveg akár évekig, évtizedekig is eláll a megfelelő tárolási technikák mellett.
A jó bor megfelelő gondozást igényel, hogy a lehető legjobb formájában élvezhessük. Fontos, hogy a vörösborokat hűvös, sötét és nem túl száraz helyen tároljuk, fekve tartva az üvegeket. A borhűtő beszerzése is megfontolandó, mert abban a megfelelő hőmérsékleten tárolhatjuk és azonnal fogyasztható is. A fehérborokat hűtőszekrényben tarthatjuk, de ügyelni kell arra, hogy a szervírozásig folyamatosan ezen a hőmérsékleten maradjanak. A fénytől védett tárolás is fontos, és a habzóborokat függőlegesen tároljuk.
A sommelier, Amy Racine tanácsai szerint fontos, hogy a bort megfelelően tároljuk, figyelve a hőmérsékletre és a fénytől való védelemre. Az otthoni borok tárolásával kapcsolatban érdemes odafigyelni a megfelelő páratartalomra is.