A kép forrása: Blikk
Keresik Magyarország ételét 2025-ben. Az idei megmérettetés tematikája a kun hagyományokra épülő magyar konyha. Célja az ízek és technikák fejlesztésén túl a helyi értékek őrzése is. A kötelezően használandó anyagok a juh-, vagy bárányhús; a laktózmentes vaj; valamint a Szatmári malom lisztjei és malomipari termékei.
A Magyarország étele 2025 verseny nevezési időszaka december 15-ig tart, a recepteket december 29-ig kell beküldeni. A verseny célja a séfek és szakácsok inspirálása, figyelembe véve a helyi értékek megőrzését. A döntőt 2025. április 26-án és 27-én tartják Szolnokon. A versenyre a világ minden tájáról várják a jelentkezéseket, kiemelve a kun hagyományokra épülő magyar konyhát. Az idei verseny kötelező anyagai a juh- vagy bárányhús, laktózmentes vaj, valamint a Szatmári malom lisztjei.