Medvehús volt az étlapon – Egy hónap elteltével sem lehet tudni, hogyan került a medve az asztalra

Medvehús volt az étlapon – Egy hónap elteltével sem lehet tudni, hogyan került a medve az asztalra

Különleges fogások bukkantak fel egy népszerű tátracsorbai (Tatranská Štrba) étterem kínálatában A menü szerint knédlivel felszolgált medvegulyást, sőt medvetepertőt is rendelhettek az extrém fogásra kíváncsi vendégek. A baj az, hogy a medve – bár hivatalos vadászata különleges engedéllyel lehetséges – Szlovákiában védett állat, ezért trófeája, bőre, húsa értékesítése is állami, nemzeti parki felügyelet alá tartozik.

A Szlovákia magyarok lakta részén botrányt kavart egy étterem, amely medvehúst kínált az étlapján. Az étterem tulajdonosa egy szlovák biatlonos, Pavol Hurajt és magyar származású felesége, Janka Hurajová. A medvehúst hivatalosan, számlával vásárolták a vadászoktól, de a Tátrai Nemzeti Park szóvivője szerint nem tudnak arról, hogy hivatásos vadászat közben elejtett medve került volna az étterembe. A vadászat tárgyában számos vitás kérdés merül fel, és a természetvédők szerint a medvepopulációra nézve jelentős kockázatot jelent az állatvadászat.

Tovább a cikkhez