A kép forrása: Blikk
A Killer Bee Beer–t az afrikai gyilkos méh kivonatának felhasználásával főzik. A kutatók azt mondják, ez a projekt egy szórakoztató mellékvágánya az egyik kutatásuknak.
A Cardiffi Egyetem mikrobiológusai Namíbiában élő gyilkos méhekben talált sörélesztőt használtak fel a kézműves sör kifejlesztéséhez. Les Baillie professzor elmondta, hogy az élesztőt természetes úton elpusztult gyilkos méhekből nyerték ki, majd ezt a walesi mézelő méhek élesztőjével kombinálták. A projekt keretén belül vizsgálják, hogy bizonyos növények beporzása hogyan vezethet a szuperbaktériumok és az antibiotikum-rezisztencia kezelésére szolgáló gyógyszerek kifejlesztéséhez. A Killer Bee Beer nevű sör egyesíti a szakértelmet ahhoz, hogy valami egyedit hozzanak létre, és jelenleg a piacra dobásra keresnek együttműködő sörfőzőt.