A kép forrása: Blikk
Ha gyorsan szeretné elkészíteni ezt az ételt, mutatjuk, hogy melyik alapot használja.
A pizza frissen készült hozzávalókból készítve igazán finom, azonban gyakran nincs idő és energia mindent elkészíteni, ekkor pedig készen kapható pizzalapokra lehet szükség. Egy vakteszt során élelmiszerláncokban vásároltak pizzalapokat és pontozták az illatot, állagot, és ízt. Az eredmények alapján a Pantastico Pinsa félkészre sütött pizza alap teljes kiőrlésű változata végzett az élen 8,6 ponttal, míg az ALDI Cucina Nobile pinsa félkészre sütött pizza alap 8,1 pontot kapott. A pizza eredetileg kelt tésztából készült olívaolajjal, fűszerekkel, mézzel és paradicsom helyett mézzel. A modern pizza feltalálását a nápolyi Raffaele Espositónak tulajdonítják, aki az 1780-ban alapított Pizzeria Brandi sütödében dolgozott.