A kép forrása: Blikk
Vannak kivételes évek, amikor valahogy minden apró részlet összeáll. Szépen beérik a szőlő, a tokaji szőlősgazdák nem ijednek meg az őszi esőktől és a tőkéken hagynak az érett furmint és hárslevelű fürtökből. A Bodrog és a Tisza hajnalban párát ereget, amely felkúszik a dűlőkre, az őszi napfény és a szőlősorok között fújó szél szárazon tartja az aszúsodó fürtöket. És akkor, ha minden adott, megszületik Hegyalja csodája, a Tokaji Aszú. Erről a természeti csodáról beszélgettünk Áts Károllyal, a Grand Tokaj Borászat főborászával.
Az aszúval való kapcsolatunk sok tanulást és szeretetet jelent számunkra. A borászat művészete az alapanyagban rejlik, mely az aszú ízének kiemeléséhez nélkülözhetetlen. Az aszú kiváltságos pillanatok itala, mely lehet öröm, vagy épp inspiráció forrása. Egy komplex, rétegzett bor, mely kiválóan párosítható különböző ételekkel, és az aszú kóstolása magában is egy élményt jelent. Az aszú életének minden pillanatában van szépség, és érdemes felfedezni a különböző évjáratokat.