Nagy “Gasztrokamu”: Kihívások a magyar vendéglátásban és a Dining Guide-ban való szereplésre történő út

Nagy "Gasztrokamu": Kihívások a magyar vendéglátásban és a Dining Guide-ban való szereplésre történő út

Nagy bajban van a hazai vendéglátás, hiszen megdrágult az alapanyag, a munkaerő, az energia. A COVID és a mindennapok digitalizációja alapjaiban rendítette meg az ágazatot, ráadásul egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy rendszeresen házon kívül egyenek. Akik viszont igen, azok egy új vendéggenerációt képviselnek, teljesen új elvárásokkal.

Gartner Sándor művésznevén Szőke Szakáll volt a hajdani tulajdonos a Vadrózsa étteremnek, amelynek villájában korábban élt. Az étterem a Hollywoodból ismert pincér karaktert alakító színész által is felkerült a világhír térképére. Jelenlegi tulajdonosa, Földvári Gábor, az elmúlt nyolc évben tapasztalta, hogy a szakma háttérbe szorítja az éttermet, noha számos híresség és állami személyiség fordult meg ott. Az étterem korábbi tulajdonosa a 2008-as válság miatt kénytelen volt eladni, de Földvári Gábor 2016-ban újranyitotta, és az eltelt években számtalan erőfeszítést tett a színvonal megőrzése érdekében. A vendéglátási szakmában tapasztalható változások miatt Földvári Gábor szerint a klasszikus értékek háttérbe szorultak, és a hazai gasztronómiai trendek inkább a külsőségekre alapoznak.

Tovább a cikkhez