A kép forrása: Blikk
Nagyon kevesen tudják, de Peter Falk az érettségi után az Egyesült Államok kereskedelmi flottájánál szakácsként kezdte pályafutását. Elmondható tehát, hogy a legendás nyomozót, Columbo hadnagyot alakító amerikai színész nemcsak szerette a finom ételeket – ahogy azt néhány epizódban láthattuk is tőle –, de az elkészítésükhöz is értett.
A Columbo sorozatban a főszereplőt alakító amerikai színész mellett a finom ételeket is szerette, és a konyhában is otthonosan mozgott. Kedvence kínai stílusú ropogós sült oldalas volt, amit gyömbérrel, hagymával, fokhagymával, csiliszósszal, ketchuppal, szójaszósszal, sherryvel, barna cukorral, és mézzel készített. A recept részletesen bemutatja, hogyan kell elkészíteni ezt az ételt. Az oldalas előkészítése, a pác elkészítése, és a sütés lépéseit részletesen leírja, a végeredmény pedig ropogós, ízletes sültet eredményez.