Pitonhúst az étteremben? A jövőben otthon is elkészíthetjük!

Pitonhúst az étteremben? A jövőben otthon is elkészíthetjük!

El tudja képzelni, hogy egy mennyei pitonpörköltet rotyogtat a tűzhelyen? Egyelőre még mi sem, ugyanakkor a kígyó húsa remek alternatívája lehet a jövőben a csirke-, a sertés-, és a marhahúsnak – legalábbis ez derül ki egy tudományos folyóiratból.

A szakemberek arra keresik a választ, hogy hogyan lehetne csökkenteni a húsipar által okozott károkat anélkül, hogy lemondanánk a húsról. A pitonok nagy mennyiségű, fehérjetartalmú húst biztosíthatnak, és kisebb szénlábnyommal rendelkeznek. Tudományos tanulmányok szerint a pitonhús lehetne az alternatívája a hagyományos húsoknak. Már léteznek aktív pitonfarmok olyan országokban, mint Vietnám, Indonézia és Kambodzsa. Dr. Patrick Aust kutatása szerint a pitonok hústenyésztése sokkal fenntarthatóbb, mint más állatok tenyésztése. A pitonoknak kevesebb takarmányra van szükségük, és hasznosítható bőrt is biztosítanak.

Tovább a cikkhez