Rózsaszín frissesség: Nyári zamatok egy gyümölcsös rozé-tól

Rózsaszín frissesség: Nyári zamatok egy gyümölcsös rozé-tól

Betévedtem Lipócia egy utcasarkán rejtőzködő, észveszejtő kis kerthelyiségbe, ahol hatalmas, öreg fák alatt és egy kis tavacskában kis aranyhalak élik mérsékelten kalandos életüket, és megtaláltam, hogyan és mit kell inni olyankor, amikor negyven fok körül jár a hőmérséklet. A fák alatt és a tavacska mellett nincs ám negyven fok, tök jól lehűtik a kedélyeket, pláne, ha az ember rendel egy jéghideg rozé kisfröccsöt.

A rozé bor a kisfröccs alapját szolgálja, melyet a Gál pincészet kiváló minőségű cuvéjéből készítenek. Magyarország kedvező talajadottságai és savtérképe miatt alkalmas a jó rozé borok termesztésére. A Gál pincészetnél három kiváló műhely működik ugyanazzal a névvel, és a rozé cuvée cabernet franc-ból, kékfrankosból és pinot noir-ból készül.

Tovább a cikkhez