Szekszárdi ultramaraton: Egy különleges bor kalandos útja

Szekszárdi ultramaraton: Egy különleges bor kalandos útja

Erős cuccot ajánlunk az igényes szivornyásoknak. Egy konkrétan világvégi hegytetőn, a szekszárdi Nyéki-hegyen van egy vérprofi, hihetetlen koncentrált, tehetséges és tiszta borokat készítő mikropince, pár száz és ezer palackos tételeket bűvölnek, ha jó magyar vörösbort akarsz inni, tessék odamenni.

A mai bor egy hihetetlenül erős, gyümölcsös és különleges ízvilágú ital. Széles csipkebogyó-lekváros, meggyes, keserű csokis, tüzes, 14.5%-os szőlővér, bélszín és birkagulyás jegyeket hordoz. A vörösborok piaca apályos, de a szűk réspiacon a kereslet igényes és fizetőképes vevőket talál. A radar alatt röpdöző mikropincék gazdálkodása jobban boldogul az áremelkedések ellenére. A bor készítése és a maratoni futáshoz hasonlóan emberfeletti kitartást, szorgalmat, türelmet és alázatot igényel. Az apa és fia által alapított Szekretár Borbirtokon az ultramaraton-futás és a borkészítés iránti szenvedély összekapcsolódik, a boruk, az UltraMarathon – Merlot Prémium 2019, 15 000 Ft-ért kapható, 94 pontot kapott a borajánlótól.

Tovább a cikkhez