A kép forrása: Blikk
Az elfogyasztott alkoholos italok típusa befolyásolhatja az étvágyat – derült ki egy korábbi ausztrál kutatásból. A különböző italok tápanyagtartalma is befolyásolhatja a szervezet alkoholra kifejtett reakcióját.
Dr. Anna Kokavec, a La Trobe Egyetem pszichológus kutatója és munkatársaival vizsgálták az alkoholfogyasztás hatását a kortizol és DHEAS hormonszintekre. A kutatás eredményei szerint az alkoholfogyasztás csökkentette a kortizolszintet, és az éhes érzés elmaradt még étkezés nélkül is. Az elfogyasztott alkohol fajtája befolyásolta a DHEAS szintjét, mely sör és vörösbor esetén növekedett, míg fehérbor esetén nem jelentkezett éhség. A kutatás azt mutatta, hogy az alkohol teljesen összezavarja a hormonrendszer működését, és különböző italok eltérően befolyásolják az éhségérzetet.